Senaste inläggen

Senaste inläggen

Semesterfoton
Semesterfoton: bli expert på att fånga minnen från utlandsresan
by Anki/ on 18 Mar 2024

Semesterfoton: bli expert på att fånga minnen från utlandsresan

Semesterfoton är portaler tillbaka till de underbara stunderna, de där ögonblicken av ren lycka och äventyr som vi upplever under våra resor. Att fånga dem på ett sätt som rättvist återspeglar känslan och skönheten i det ögonblicket är en konst i sig. Vi har tidigare visat hur du tar ett lyckat familjefoto, här är några tips för att ta semesterfoton som blir tidlösa minnen. 7 tips för lyckade semesterfoton Planera din fotografering: Innan du ens packar din väska, överväg vilka platser du vill besöka och vilka ögonblick du vill fånga.

Fotopussel
Barnfoto : Fotopussel och spel, perfekta presentidéer
by Anki/ on 10 Feb 2024

Barnfoto : Fotopussel och spel, perfekta presentidéer

Att välja den perfekta presenten kan ibland vara en utmaning. Vi strävar alltid efter att hitta något unikt, personligt och minnesvärt. Fotogåvor har under lång tid varit populära val när det gäller att skapa minnen och uttrycka känslor. I den digitala eran har vi tillgång till en överflöd av foton som fångar våra bästa stunder. Att omvandla dessa foton till fotopussel och spel har blivit en trendig och personlig presentidé som får mottagaren att känna sig extra uppskattad.

Barnfotografering
Fotografera barn
by Anki/ on 19 Aug 2022

Fotografera barn

Även om du inte är en proffsig barnfotograf så finns det tricks som du kan ta hjälp av när du vill fotografera barn för att ta fina bilder, oavsett om du har en mobil- eller systemkamera. Ett tips är att gå ner på barnets nivå och fotografera. Bäst blir bilden om barnet inte tänker på att du fotograferar utan leker eller blir sysselsatt. Då kommer barnet inte att göra sig till och du får en naturlig bild på barnet i sin egna värld.

Barnfotografering
Gör en barnfotografering Göteborg
by Anki/ on 04 Jul 2022

Gör en barnfotografering Göteborg

Att fotografera ditt barn hos en professionell fotograf är alltid ett minne för livet. Därför kan du med fördel boka in en barnfotografering Göteborg och föreviga dina små. Det kan du göra samtidigt som du gör en vanlig fotografering Göteborg eller specifikt för barnen. När du hittar en bra barnfotograf kan du besöka denne regelbundet. Då får du chansen att dokumentera dina barn i olika åldrar genom livet. Det kommer du uppskatta senare.

Barnfotografering
Pris för barnfotografering - allt om kostnad och betalningsmöjligheter online
by Anki/ on 28 Dec 2021

Pris för barnfotografering - allt om kostnad och betalningsmöjligheter online

Att fotografera sina barn hos en professionell fotograf blir garanterat ett minne för livet. Det kan kosta en del men det brukar det vara värt. Innan du väljer en fotograf kan du jämföra olika alternativ och få ett pris för barnfotografering. Ibland har de särskilda erbjudanden där du får rabatt. Då kan du passa på att boka in dig och dina barn. Detta ingår i priset Det är inte bara själva fotograferingen som du betalar för.

Familjefoton
Ett lyckat familjefoto blir ditt minne för livet
by Anki/ on 16 Nov 2021

Ett lyckat familjefoto blir ditt minne för livet

Det är numera väldigt lätt att fotografera med hjälp av din mobiltelefon och ganska ofta blir det mycket bättre än förväntat, speciellt om det är oplanerat utan “bara blev så”- Men om du vill skapa ett riktigt proffsigt familjefoto som du skall ha resten av livet så är det bra att lägga ner lite tid och omsorg och använda dig av en del tips. När det gäller småbarnsporträtt är det ofta mer komplicerat och då är det bra att anlita en barnfotograf.

Barnfotografering
Barnfoto : Leta inspiration online inför fotograferingen
by Anki/ on 30 Aug 2021

Barnfoto : Leta inspiration online inför fotograferingen

Alla föräldrar drömmer om ett perfekt barnfoto som kan användas till julkort, födelsedagshälsningar, för att skicka till vänner och bekanta samt för att hänga på väggen. För att få de där ultimata bilderna så behövs en välplanerad barnfotografering. Många bokar en fotografering, och förväntar sig att fotografen ska fixa resten, och även om bilderna oftast blir bra med en professionell fotograf så lönar det sig att ha koll på vad man är ute efter.

Barnfotografering
Att tänka på inför barnfotografering i Stockholm
by Anki/ on 12 May 2021

Att tänka på inför barnfotografering i Stockholm

Som förälder kan det kännas stressigt att åka på barnfotografering i Stockholm. Kläderna ska hålla snygga och rena under hela sessionen. Barnet ska vara på bra humör och helst av allt skratta och le på alla bilder. Du som förälder ska se till att ni kommer fram till fotografen på utsatt tid. Det är mycket som ska stämma för att bilderna ska bli så bra som möjligt. Förbered er på bästa sätt Se till att de kläder som du vill att barnet ska ha på sig är tvättade i god tid innan er bokade tid.

Babyfotografering
Några idéer för en lyckad babyfotografering
by Anki/ on 03 Apr 2021

Några idéer för en lyckad babyfotografering

En babyfotografering är ett utmärkt sätt att få minnen för livet. Ett babyfoto är en fin inredningsdetalj som kan hängas på väggen i vardagsrummet, eller varför inte ställa det på bokhyllan? Med en professionell och duktig barnfotograf kan ni få fantastiska bilder på er lilla guldklimp. Det finns många fotografer som är specialiserade på just babyfotografier och det är en fördel att anlita en sådan för att få så bra bilder som möjligt.

Barnfotografering
Bra fototeman för barnfotografering
by Anki/ on 27 Feb 2021

Bra fototeman för barnfotografering

Det finns många fototeman som kan användas för barn foto. Oftast har din barnfotograf gott om idéer som de kan tipsa dig om men du kan också själv välja ett bra tema. Att klä små bebisar i kläder och mössor med djurattribut är mycket populärt - då kan du få din bebis på bild med exempelvis kaninöron. Ett annat populärt tema är naturen där barnen fotograferas utomhus och med till exempel blommor i håret.

Barnfotografering
Att göra barnfotografering utomhus enkelt och roligt
by Anki/ on 24 Jan 2021

Att göra barnfotografering utomhus enkelt och roligt

Det kan bli extra fint att fotografera sina barn utomhus i till exempel naturligt ljus. Det går att hitta spännande miljöer som en lekplats, ett klätterträd eller annat som ens barn tycker om och på så vis engagera till att få både leenden och spännande bilder. Ett knep när man ska fotografera utomhus är att ta med några av barnens favoritleksaker, eftersom det enklare lockar till skratt och stämningar. Att interagera med barnet ger en extra dimension till bilderna.

Barnfotografering
Så hittar du en bra barnfotograf
by Anki/ on 30 Dec 2020

Så hittar du en bra barnfotograf

Att fotografera sina små älsklingar är en populär företeelse och många vill gärna satsa lite extra på att hitta en riktigt bra barnfotograf dels för att man vill ha riktigt bra bilder och dels för att det ju också kostar en slant. Men hur går man då tillväga för att hitta en barnfotograf som verkligen kan det här med att fotografera barn? Vi har sammanställt några matnyttiga tips i jakten på en bra fotograf.

Barnfotografering
Tips för bättre barnbilder
by Anki/ on 30 Nov 2020

Tips för bättre barnbilder

Det viktigaste ordet för varje barnfotograf som vill ta bra barnbilder är tålamod. Barn och djur sägs vara det svåraste att fotografera, men å andra sidan blir resultatet också det bästa när man lyckas. Rekommenderad tid för att barnen ska hinna vänja sig vid kameran och personen bakom den innan fotograferingen är 30 minuter. Tvinga inte heller fram poser eller beteenden som barnet inte känner sig bekväm med. Försök få barnet att slappna av och ha roligt innan bilden tas.

Geografi
Vi ger dig koll på geografi
by Anki/ on 26 Nov 2020

Vi ger dig koll på geografi

Du har väl inte missat att vi uppdaterat sajten med mängder med fakta om världens alla länder? Vårt mål är att du som besöker den här sidan ska få full koll på geografi. Vet du vad alla Afrikas länder heter eller vilken flod som är längst i Europa? I vår kunskapsbank får du svaren på detta och en mängd andra frågor. Vår vision är att såväl geografiintresserade som lärare och studenter ska hitta det de behöver i vår faktabank.

Barnfotografering
Barnfotografering pris – så mycket kostar en fotografering
by Anki/ on 22 Sep 2020

Barnfotografering pris – så mycket kostar en fotografering

En av de mest eftersökta termerna relaterade till fotografi är barnfotografering pris. Svaret på hur mycket en barnfotografering kostar är beroende av en mängd faktorer. En snabb fotografering i en studio är i allmänhet billigare än en session på en överenskommen plats utomhus med rekvisita. Likaså är ofta en välkänd och erfaren barnfotograf vanligen dyrare att anlita än en fotograf som just påbörjat sin karriär. Enligt Svenska fotografers förbund, SFF, är rekommenderat timpris för en fotograf 1400 kronor.

Familjefotografering
Tips för ett lyckat familjefoto
by Anki/ on 20 Aug 2020

Tips för ett lyckat familjefoto

De flesta fotografer nickar instämmande på frågan om familjefotograferingar kan upplevas som stressande. Kläder ska vara hela och rena, gärna matchas och alla ska vara glada när det är dags. En familjefotografering innehåller nästan alltid något stressmoment för de inblandade, det är ofrånkomligt. För att ett familjefoto ska tas under harmoniska former finns det en del knep att ta till. Först och främst gäller det att försöka slappna av och gilla läget.