Tips för ett lyckat familjefoto

Tips för ett lyckat familjefoto

post thumb
Familjefotografering
by Anki/ on 20 Aug 2020

Tips för ett lyckat familjefoto

De flesta fotografer nickar instämmande på frågan om familjefotograferingar kan upplevas som stressande. Kläder ska vara hela och rena, gärna matchas och alla ska vara glada när det är dags. En familjefotografering innehåller nästan alltid något stressmoment för de inblandade, det är ofrånkomligt. För att ett familjefoto ska tas under harmoniska former finns det en del knep att ta till.

Först och främst gäller det att försöka slappna av och gilla läget. Oavsett om du tar ett familjefoto hemma eller hos en barnfotograf så känner barn och övriga familjemedlemmar av din negativa energi.

Anlita en familjefotograf som du känner dig bekväm med

För att du och din familj ska slappna av är det bra att ha gjort research kring den familjefotograf du anlitar. Om du inte har möjlighet att besöka familjefotografens studio så ring upp fotografen för att se om personkemin känns rätt.

Du kan även höra dig för med vänner och bekanta som tagit familjefoto, kanske har de en fotograf som de kan rekommendera. Du kan naturligtvis även söka efter recensioner på nätet och olika forum för att se vad andra lämnat för omdömen om fotografer på din hemort.

Låt allas personlighet lysa igenom

Låt familjemedlemmarnas personligheter synas. Har du en partner som älskar att spela spela casino online, eller ett tonårsbarn som inte kan släppa mobilen? Allas intressen kan vara med i bild:

• Låt barnen ta med favoritleksaken
• Lek fram bilderna
• Berätta för fotografen om era intressen

Personliga foton behöver inte vara perfekta

En lyckad familjefotografering behöver inte betyda att ni står uppradade och ler samtidigt. De finaste fotona tas ofta när familjen samspelar i en naturligt situation, när de vuxna busar eller leker med barnen. De vardagliga samspelet med en en kärleksfull blick eller omfamning kan ge fina bilder.

En familjefotografering handlar ofta om att släppa oron för att fotografen inte ska lyckas ta den perfekta bilden. Du kommer förmodligen bli överraskad över när det bästa fotot togs. Se det hela som en rolig stund fri från måsten, stress eller press. Boka därför din fotograferingen i tid så att du får ett datum som passar alla.