Nyföddfotografering

Nyföddfotografering

Behärska konsten att fota nyfödda

Behärska konsten att fota nyfödda

Att komma hem från BB med en ny liten individ är en fantastisk upplevelse. Många föräldrar vill därför ha den första tiden med sin bebis dokumenterad på bild för att kunna minnas den korta och fina tiden. Att fota nyfödd är en konst i sig.

Små bebisar är ömtåliga, och om sanningen ska fram, ganska lynniga. Bebisen kanske inte alls tycker att det är en bra tid för fotosession när du har bestämt att det är dags. Det finns dock en rad tips och knep för att få riktigt bra bilder på sin lilla skatt.

Många väljer att anlita ett proffs för nyföddfotografering. Det kan vara bra att anlita någon som kan alla knep inom nyfödd foto, men du kan faktiskt också göra det själv.

Tips och knep vid nyfödd foto

A och O vid en fotografering av en nyfödd är att se till att bebisen är så nöjd som möjligt. Se därför till att den ätit, sovit och har en ny blöja.

Tänk också på att det faktiskt inte gör något om bebisen sover under fotograferingen. På många av de fotografier av riktigt proffsiga fotografer kan du se att bebisen har slutna ögon och sover. När du är klar med förberedelserna är det dags att plocka fram din rekvisita.

Rekvisita och säkerhet

Rekvisita och säkerhet

Alla har vi säkert sätt enormt kreativa foton med bebisar nedstoppade i korgar eller hängande i små knyten av tyg. Det är dock viktigt att veta att dessa bilder är tagna av proffs som verkligen har koll på säkerheten. Här följer därför tips för att fotografera nyfödd som amatör.

Du behöver inte ha speciellt avancerad rekvisita för att ta bra bilder. En mjuk favoritfilt eller en fin fäll räcker gott. Tips för att fotografera nyfödd är att piffa upp bilden med gulliga accessoarer, kanske en fin mössa, små tossor, en nalle, en söt body eller byxa.

Fota nyfödd i lugn miljö

När du ska börja fota nyfödd och all rekvisita är på plats är det viktigt att vara lugn och inte röra sig hetsigt. Försök ha det så tyst som möjligt och se till att bebisen är bekväm. Ett tips för att fotografera nyfödd är att ställa in kameran på ganska kort skärpedjup. Det ger en softad bakgrund med barnet i fokus.

Tänk också på ljuset och försök ha så bra belysning som möjligt när du ska fota nyfödd. Ett alternativ är att genomföra sin nyföddfotografering utomhus. Om det inte är möjligt är det bra att vara vid ett fönster med bra ljusinsläpp. Generellt kan man säga att ju bättre ljus du har, desto bättre bild.