Att tänka på inför barnfotografering i Stockholm

Att tänka på inför barnfotografering i Stockholm

post thumb
Barnfotografering
by Anki/ on 12 May 2021

Att tänka på inför barnfotografering i Stockholm

Som förälder kan det kännas stressigt att åka på barnfotografering i Stockholm. Kläderna ska hålla snygga och rena under hela sessionen. Barnet ska vara på bra humör och helst av allt skratta och le på alla bilder. Du som förälder ska se till att ni kommer fram till fotografen på utsatt tid. Det är mycket som ska stämma för att bilderna ska bli så bra som möjligt.

Förbered er på bästa sätt

Se till att de kläder som du vill att barnet ska ha på sig är tvättade i god tid innan er bokade tid. Låt gärna barnet ha på sig andra kläder när ni åker till er barnfotograf, för att sedan byta till rätt kläder på plats. På så sätt undviker du stressen hos dig som förälder, över att barnet kanske hinner smutsa ner kläderna innan ni ens har hunnit träffa fotografen.

Barnfotografering i Stockholm – gör det till ett äventyr

Försök göra så att både du och ditt barn känner er bekväma. Lek och ha roligt med varandra under fotosessionen, men framför allt, gör inte för stor grej av det innan ni kommer till platsen som fotograferingen ska utföras på. Lägg gärna upp det som att ni ska på ett äventyr tillsammans. Om det är första gången ni ska till denna plats – åk hemifrån i god tid så att ni inte behöver stressa för att ni inte hittar. Se till att det blir en rolig dag för barnet!

Utvilat och mätt barn

För att ha det roligt under fotosessionen så bör du se till att ditt barn är utvilat och mätt. Boka din barnfotografering i Stockholm i god tid så att ni kan matcha det mot barnets sov- och mattider. Passa gärna på att äta någonting just innan fotografering, och ta gärna med något mindre mellanmål att äta under sessionen ifall det skulle behövas.

Genom att förbereda dig själv och ditt barn på dessa sätt, ger du fotografen de bästa förutsättningarna för att kunna ta fina bilder på ditt barn. Och kom ihåg, en barnfotograf är van att jobba med barn. Ta med dig en stor portion tålamod, så hjälper fotografen dig att lösa resten.

Släpp stressen inför fotosessionen genom att förbereda dig väl.

• Ta med er ombyte inför fotosessionen för att hålla kläderna hela och rena
• Gör det till ett roligt äventyr tillsammans med ditt barn
• Se till att barnet är mätt och utvilat