Pris för barnfotografering - allt om kostnad och betalningsmöjligheter online

Pris för barnfotografering - allt om kostnad och betalningsmöjligheter online

post thumb
Barnfotografering
by Anki/ on 28 Dec 2021

Pris för barnfotografering - allt om kostnad och betalningsmöjligheter online

Att fotografera sina barn hos en professionell fotograf blir garanterat ett minne för livet. Det kan kosta en del men det brukar det vara värt. Innan du väljer en fotograf kan du jämföra olika alternativ och få ett pris för barnfotografering. Ibland har de särskilda erbjudanden där du får rabatt. Då kan du passa på att boka in dig och dina barn.

Detta ingår i priset

Det är inte bara själva fotograferingen som du betalar för. Fotografen ska även ha betalt för förberedelser, redigering och bildvisning. Att redigera bilderna kan ta nästan lika lång tid som fotograferingen. En fotograf måste bland annat vara medveten om gyllene snittet och ljuset för att bilderna ska bli så bra som möjligt. Allt detta måste du vara medveten om när du kollar på pris för barnfotografering. Det ligger alltså en hel del jobb bakom.

Att vara barnfotograf är också en liten utmaning i sig. En van fotograf har flera knep för att vinna ditt barns förtroende och få dem att följa instruktioner. Det är viktigt att barnet samarbetar för att bilderna ska bli bra. Självfallet får du som förälder också vara med under plåtningen.

Så ska du tänka kring pris för barnfotografering

Det är upp till dig hur mycket du tycker det är värt att betala för en barnfotografering. Du kan alltid kolla upp fotografen och se bilder från dennes tidigare arbeten. Du kan även läsa recensioner eller höra med bekanta om de vet något bra alternativ. Oftast får du räkna på minst 1000 kr för en session, ibland mer. Du bör också fråga exakt vad som ingår så du är medveten om det i förväg.

Det är också smart att fråga vilka betalningsmetoder fotografen accepterar. En del vill att du betalar i förväg, andra på plats. Det kan till exempel vara via Swish eller Paypal. Då kan du passa på att sätta in pengar hos ett PayPal casino på samma gång. Det kan ge dig lite skön avkoppling på vägen hem.

Bilder som du värdesätter

Att ha professionellt tagna bilder på sitt barn är något du kommer värdesätta hela livet. Fotona är perfekta att rama in och sätta upp på väggen hemma. Du väljer själv barnets kläder men fotografen brukar ha bra rekvisita i studion. När du hittar en bra fotograf behöver du bara ett bekräftat pris för barnfotografering samt boka in en tid som passar.

En fotografering tar normalt 1-2 timmar. Vanligtvis får ni inte se bilderna direkt utan får återkomma vid ett senare tillfälle. Det är också då ni beställer de foton ni vill ha.